Geslaagd voor de Cursus Politiek Actief

Home > Inwoners > Nieuws > Geslaagd voor de Cursus Politiek Actief

Geslaagd voor de Cursus Politiek Actief

De afgelopen maanden is de cursus Politiek Actief georganiseerd, verzorgd door ProDemos – Huis voor de democratie en rechtsstaat.
Inwoners van de gemeenten Cuijk, Grave, Mill c.a. en Sint Anthonis konden zich aanmelden voor deze cursus, die de gelegenheid bood om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

In vijf bijeenkomsten kregen de deelnemers meer te weten over:

• de Nederlandse staatsinrichting: hoe wordt Nederland bestuurd en wat is de plaats van de gemeente?
  • hoe werkt de gemeente? Het proces van besluitvorming.
  • de taken en bevoegdheden van de gemeenteraad: instrumenten van een raadslid en basiskennis over gemeentefinanciën;
  • lobbyen en
  • debatteren.

Doel van de cursus was om mensen enthousiast te maken om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, als raadslid of als burgerraadslid. Of als lid van een dorpsraad of adviesraad.

Na afloop van de raadsvergadering van 18 mei jl. ontvingen Bets Potten-Hermens, Arjan Breijer, Jos Dijkers en Carel Nabuurs (cursisten uit onze gemeente) uit handen van burgemeester Marleen Sijbers een certificaat als bewijs van deelname aan de cursus.

En heel bijzonder is dat de cursus al zijn vruchten heeft afgeworpen in de persoon van Arjan Breijer. Hij werd in dezelfde raadsvergadering benoemd en geïnstalleerd als burgerraadslid namens de fractie CDA.