Henk Geene uit Wanroij presenteert boek ouderenzorg aan College van B&W

Home > Inwoners > Nieuws > Henk Geene uit Wanroij presenteert boek ouderenzorg aan College van B&W

Henk Geene uit Wanroij presenteert boek ouderenzorg aan College van B&W

Op dinsdag 16 mei heeft Henk Geene, auteur van het boek Herziening van het stelsel van ouderenzorg, het eerste exemplaar van zijn boek overhandigd aan het College van Burgemeester en Wethouders. Volgens de voormalig manager in de zorg, is een totale decentralisatie van taken op het terrein van ouderenzorg een onvermijdelijke en wenselijke ontwikkeling. “Ik ben van mening dat een zorgorganisatie voor ouderen in directe zin verbonden dient te worden met de directe omgeving waar de burgers wonen, die nu of straks met zorg voor ouderen te maken krijgen”, aldus Geene. Ook dienen volgens hem vrijwilligers een nadrukkelijkere rol te krijgen in de ‘nieuwe lokale ouderenzorg’ en moet het huidige financieringssysteem van ouderenzorg sterk vereenvoudigen.

Burgemeester Sijbers: “Het is van belang dat we blijven nadenken over de complexe uitdaging die de vergrijzing en de bekostiging van de zorg op ons pad brengt. Om die reden is het geweldig om te zien dat er ook in onze gemeente meegedacht wordt over deze belangrijke opgave voor de toekomst. Het College feliciteert de heer Geene dan ook van harte met de publicatie van zijn boek!”