Energietransitie & Duurzaamheid

Home > Inwoners > Energietransitie & Duurzaamheid

Energietransitie & Duurzaamheid

 • Autodelen is nu ook mogelijk in Sint Anthonis

  Animatie AutodelenSteeds meer mensen maken gebruik van een deelauto. Door te betalen voor het gebruik van een deelauto in plaats van een auto te kopen, rij je bewuster en zijn er minder parkeerplekken nodig. Het wordt steeds makkelijker om een auto te lenen, want in 2019 zijn er in Nederland al meer dan een half miljoen autodelers. Ook blijken autodelers 20% minder kilometers te rijden. Wat weer goed is voor het klimaat.

  Lees verder
 • Routekaart klimaatbestendig Land van Cuijk II

  Het klimaat verandert en het wordt steeds warmer in Nederland en de rest van de wereld. De natuur is hierdoor van slag en we hebben last van droogte, hitte of wateroverlast. Gelukkig kunnen we er iets aan doen. Hieronder leest u wat u zelf kunt doen en wat wij als gemeente doen. Klik op de afbeelding voor een grotere versie (PDF)

  Lees verder
 • Eenvoudige energiebespaartips


  Energie besparen kan in ieder huishouden en levert op jaarbasis honderden euro's op. Hier volgen enkele tips die u eenvoudig kunt toepassen.

  Lees verder
 • Klimaat terminologie uitgelegd

  De opgave rondom duurzaamheid en energietransitie bevat verschillende componenten die zijn samengevat in drie deelthema’s: klimaatadaptatie, klimaatmitigatie en circulaire economie. Om een goed idee te krijgen waarover we spreken volgt hier eerst een korte begripsomschrijving:

  Lees verder