Eenvoudige energiebespaartips

Home > Inwoners > Energietransitie & Duurzaamheid > Eenvoudige energiebespaartips

Eenvoudige energiebespaartips


Energie besparen kan in ieder huishouden en levert op jaarbasis honderden euro's op. Hier volgen enkele tips die u eenvoudig kunt toepassen.

Is uw koelkast stuk of uw wasmachine?
Let dan bij het kopen van een nieuw apparaat op het energielabel. Een wasmachine met energielabel A verbruikt minder energie dan een wasmachine met label C. Een wasmachine met energielabel A is beter voor het milieu maar is ook zuiniger in gebruik.

LED lampen
LED lampen verbruiken veel minder energie dan gloeilampen of spaarlampen. De nieuwste LED lampen geven warm licht en daarmee ook sfeer in uw huis. U hoeft ze minder vaak te vervangen dan de ouderwetse gloeilampen. Als u 11 lampen vervangt door LED lampen bespaart u 35 euro per jaar.

Korter douchen
Door niet langer te douchen dan 5 minuten bespaart u water en gas! Er zijn speciale wekkers, zandlopers of muzieknummers om u te helpen niet langer dan 5 minuten te douchen. Hierbij bespaart u al snel 90 euro per huishouden per jaar mee!

Apparaten helemaal uitzetten
Tv’s, DVD’s, computers en transformators gebruiken ook stroom als ze stand by staan. U kunt per jaar 75 euro besparen door deze apparaten helemaal uit te zetten.

Wilt u nog meer bespaartips? Kijk dan op www.milieucentraal.nl.

Afbeelding downloaden voor betere kwaliteit: