Openstelling wegvak Ledeacker uitgesteld door regen

Home > Inwoners > Nieuws N602 > Openstelling wegvak Ledeacker uitgesteld door regen

Openstelling wegvak Ledeacker uitgesteld door regen

Dit item is verlopen op 04-10-2019.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving heeft de projectorganisatie N602 tot haar spijt zaterdag moeten besluiten om het wegvak tussen de afslagen Hoenderstraat en Vrijstraat bij Ledeacker dicht te houden. De reden hiervan is de slechte toestand van de tijdelijke rijbaan als gevolg van de overvloedige regenval in de afgelopen week.

Onverantwoord
Door de regen is de puinbaan bijzonder drassig geworden en voertuigen die het afgesloten wegvak ondanks het inrijdverbod toch hebben gereden, hebben voor gaten, instabiele plekken en sporen gezorgd. Bij openstelling zou dit leiden tot problemen bij de passage en vastrijden. Omdat voor de projectleiding de veiligheid van weggebruikers voorop staat, is openstelling van het wegvak op dit moment onverantwoord. Verkeer vanuit Sint Anthonis-Ledeacker richting Wanroij-Mill en omgekeerd blijft mogelijk via Rijkevoort. Daarnaast blijven de borden van de grote omleiding via de Middenpeelweg gehandhaafd.

Jaarwisseling
De huidige afsluiting geldt tot na de kerstdagen. Ondertussen wordt onderzocht of de weg rond de jaarwisseling wel kan worden opengesteld. Dit is sterk afhankelijk van het weer de komende week en hoe snel het water in de puinbaan wegzinkt. De voorspellingen voor de komende week lijken in elk geval gunstig. Indien het wegvak alsnog wordt opengesteld, zal de toestand van de weg dagelijks worden gemonitord.
Mochten zich de komende dagen nieuwe ontwikkelingen voordoen, dan wordt dit gepubliceerd via de speciale link op de website van de gemeente Sint Anthonis (www.sintanthonis.nl/n602).