10e politieke jongerendag, "the day after"

Home > Inwoners > Nieuws > 10e politieke jongerendag, "the day after"

10e politieke jongerendag, "the day after"

De rust is wedergekeerd in het gemeentehuis van Sint Anthonis. Gisteren was het een dynamische en inspirerende dag voor de leerlingen van 4havo van Metameer Stevensbeek, maar ook voor leden van het College en ambtenaren. Bijna 100 leerlingen bevolkten het gemeentehuis en waren de hele dag met hun projectvoorstellen in de weer.

Brainstormen, uitzoeken, informatie verzamelen en zelf het zoeken van sponsoren werd voortvarend opgepakt. Uiteindelijk werd in een échte jeugdraadsvergadering met burgemeester Sijbers als voorzitter en giffier Ton Keijzers als adviseur van de raad bepaald welk voorstel daadwerkelijk uitgevoerd mag worden met 1200 euro als startkapitaal.

De persgroep (ook havo4-leerlingen) verzorgde een krant genaamd "Jonge ideeën".

Winnaar werd na twee stemrondes in de raadsvergadering de fractie die een voorstel had uitgewerkt voor het houden van een Friends Food Festival.