2018 : het jaar van de vernieuwing van de N602

Home > Inwoners > Nieuws > 2018 : het jaar van de vernieuwing van de N602

2018 : het jaar van de vernieuwing van de N602

RSS

Het doel van de herinrichting is een complete vernieuwing van de rijbaan en verbetering van de verkeersveiligheid in de drie dorpen. Daarbij is veiligheid als hoogste prioriteit bestempeld. Dat moet bij de uitvoering zichtbaar worden in een veiligere rijbaan voor het gemotoriseerd verkeer en in veiligere zones voor fietsers en voetgangers.
de werkgroepen in de dorpen hebben een constructieve inbreng gehad, met als gevolg dat elk dorp zijn eigen identiteit aan hun plan heeft gegeven, terwijl er toch met hetzelfde materiaal wordt gewerkt.

Aanbesteding van start

Tussen maart en oktober wordt er aan de N602 gewerkt, maar niet alles gebeurt tegelijkertijd. Omdat het project in drie fases is opgedeeld, zijn er ook drie aanbestedingen. Op 8 januari gaan de aanbestedingen voor de asfaltering en voor de werken in Wanroij-Ledeacker de deur uit en kort daarna die voor Sint Anthonis.

Bereikbaarheid belangrijk

De aannemers die inschrijven voor de reconstructie te maken krijgen met een pakket van voorwaarden. Een daarvan is een zo goed mogelijke bereikbaarheid van de winkels, bedrijven en belangrijke voorzieningen (huisartsen, gezondheidspraktijken, brandweer, sportaccommodaties). Dat kan door een flexibele indeling van de werktijden maar bijvoorbeeld ook door hulp bij laden en lossen. Zo moet de aannemer de bereikbaarheid borgen. Binnen de bestekken van de drie fases is er voor aannemers ruimte om zelf slimme alternatieven te bedenken. De aannemer gaat daarvoor met elke ondernemer separaat aan tafel. De directeur-toezichthouder legt de afspraken vast. Het is uniek dat ondernemers op deze manier ontzorgd worden. "Via deze manier van aanbesteding krijgen we een aannemer die iets wil doen voor de ondernemers en inwoners", aldus gemeentelijk projectleider Patrick Buijs.

Nadat de opdrachten officieel zijn gegund, starten de werkzaamheden op 12 maart 2018. Volgens de planning wordt het project in oktober 2018 afgerond.