24 oktober Nacht van de Nacht

Home > Inwoners > Nieuws > 24 oktober Nacht van de Nacht

24 oktober Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is!

Op 24 oktober wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende event heeft tot doel om voor één nacht in het jaar onnodige verlichting uit te schakelen en de donkere nacht te respecteren. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit alles in het kader van duurzaamheid en het op verstandige en verantwoorde wijze omgaan met de energiebronnen van onze planeet.

In onze gemeente
Gemeente Sint Anthonis werkt hier, net als voorgaande jaren, aan mee en zal een deel van de openbare verlichting (die nu al in de nacht tot 50% wordt gedimd) geheel uitschakelen, dit vooral op pleinen en locaties waar de verkeersveiligheid niet in het gedrang komt. Daarnaast vragen wij als gemeente dorpshuizen en sportverenigingen om de verlichting tot een minimum te beperken. Ook in de eigen gemeentelijke gebouwen zal de verlichting op 24 oktober beperkt worden.

Kijk ook op www.nachtvandenacht.nl