Aandacht voor elkaar

Home > Inwoners > Nieuws > Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar

Het is belangrijk om elkaar in deze moeilijke tijd niet uit het oog te verliezen. De website www.aandachtvoorelkaar.nl die door de Rijksoverheid in het leven is geroepen biedt veel informatie maar ook inspiratie hoe je er voor een ander kunt zijn. Ook de verhalen van anderen kunnen een steun zijn. Maar ook in onze eigen gemeente zijn er mooie initiatieven.

Samen Sint Anthonis

Ken je het platform Samen Sint Anthonis al, waarop inwoners uit onze gemeente elkaar kunnen vinden? Hierop worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Wil je iemand helpen door de boodschappen te doen, of zoek je juist iemand die de hond uitlaat? Al deze onderwerpen kunnen op het platform een plek krijgen. Iedereen kan meedoen! Heb je tips of idee├źn om de saamhorigheid te vergroten door een kleine activiteit op te pakken, voor jong en oud, geef het door aan de Dorpsverbinders.

Hulp nodig bij het plaatsen?

Het plaatsen van een bericht op het platform is niet moeilijk. Ondersteuning nodig bij het plaatsen van een bericht? De Dorpsverbinders helpen graag via e-mail contact@samensintsintanthonis.nl.

Dorpsommetjes

Naast praktische hulp, kan hulpaanbod ook liggen in het luisteren naar een ander. Bijvoorbeeld door met iemand wekelijks een ommetje te maken geef je aandacht en sta je open het verhaal van de ander. Op de site van de gemeente staan ter inspiratie verschillende dorpsommetjes (ongeveer 5 km).

Laten we samen zorgen dat we aandacht blijven houden voor elkaar! Doe je mee?