Aftrap eerste sportmiddag in Wanroij

Home > Inwoners > Nieuws > Aftrap eerste sportmiddag in Wanroij

Aftrap eerste sportmiddag in Wanroij

Motoriek ontwikkelen met plezier

Vrijdag 17 mei werd de eerste van drie sportmiddagen georganiseerd in De Hoepel in Wanroij. Deze sportmiddag stond in het teken van (bal)motoriek en plezier in sport. Wethouder Bellemakers verzorgde de aftrap.

Kinderen in de leeftijdscategorie van groep 1 t/m 4 uit Wanroij en Landhorst leerden spelenderwijs over hun motoriek. "Het sportaanbod is tegenwoordig zo divers dat er voor iedereen een passende sport te vinden is", aldus wethouder Bellemakers. "Het is belangrijk om op jonge leeftijd al kennis te maken met het plezier van sport. De bijdrage die teamsporten leveren aan de persoonlijke ontwikkeling kwam vandaag ook goed naar voren. We kijken terug op een succesvolle eerste sportmiddag."

De sportmiddagen worden in samenwerking met Stichting DoeJeMee, Constantia, Activia, HVW, TV de Raam en de gemeente georganiseerd. De jeugd werd begeleid door Stichting DoeJeMee, die ook het gevarieerde balsportprogramma verzorgd heeft. "Vanuit de gemeente zijn ook twee ambitieuze stagiaires betrokken: Lars Veldpaus en Kevin Timmermans. We willen namens de gemeente iedereen bedanken voor hun bijdrage, die tot deze succesvolle middag heeft geleid. Dat geldt ook voor alle jeugd, bezoekers en vrijwilligers: het was een leuke en doeltreffende middag", aldus de wethouder.

Er volgen nog twee andere sportmiddagen, op 24 mei en op 21 juni. Telkens van 14.30 tot 16.00 uur in Sporthal De Hoepel. Alle jeugd in de leeftijd van groep 1 t/m 4 is van harte welkom om mee te doen.

Foto: Stichting DoeJeMee