Home > Inwoners > Nieuws > Als een dubbeltje geboren in gemeente Sint Anthonis? Dan kun je nog een kwartje worden!

Uit onderzoek van De Volkskrant blijkt dat kansarme kinderen maar moeilijk opklimmen op de sociale ladder. Er werd gekeken naar de gemiddelde jaarinkomens van dertigers die opgroeide in een relatief arm gezin. Dan maakt het blijkbaar heel veel uit waar je wieg stond. Was dat in Harlingen dan verdiende je gemiddeld 10.000 euro minder per jaar dan wanneer je geboren bent in de gemeente Sint Anthonis.

De gemeente Sint Anthonis staat landelijk op de vijfde plaats van kansrijkste gemeenten en op een derde plaats op het Brabantse lijstje.
Daarbij lijkt bovenstaande ook een relatie te hebben met een eerder onderzoek waarin op basis van CBS-cijfers het vermogen van Brabantse huishoudens werd weergegeven. Daar stond de gemeente Sint Anthonis op een vierde plaats in het rijtje grootste vermogens in Brabant. Bericht op OmroepBrabant.nl (18-nov 2019)

Bron: De Volkskrant “Kansarm kind klimt moeilijk op” door Joris Tieleman

Meer weten? Kijk op www.volkskrant.nl/ongelijkheid