Archeologische vondsten in Ledeacker

Home > Inwoners > Nieuws > Archeologische vondsten in Ledeacker

Archeologische vondsten in Ledeacker

Tussen 2006 en 2009 heeft Jan Kusters, vrijwilliger in de archeologie, een unieke Romeinse muntschat van keizer Postumus (260-268) gevonden op een akker in Ledeacker, gemeente Sint Anthonis. Deze muntschat is onderzocht door de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en is opgenomen in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

In mei 2020 is Kusters op zoek gegaan naar nieuwe vondsten in deze zelfde akker en trof daar diverse vondsten aan. Het gaat nu om een kleine muntschat van twee Romeinse munten, een halve Romeinse meloenkraal en een vuurstenen mes. De kleinkinderen van Kusters, Lars en Janne, hebben hem met deze zoektocht geholpen.

Op de plek waar hij deze vondsten heeft aangetroffen, ontmoeten Jan Kusters en Rob Poel, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Sint Anthonis, elkaar. De wethouder ontvangt tijdens dit moment een steen met de beeltenis van de munt van Postumus, die in de eerdere opgraving is aangetroffen. “Ook de huidige vondsten vormen weer een mooie aanvulling op het verleden van onze gemeente”, aldus wethouder Poel.