Avondtrainingen luchtmacht

Home > Inwoners > Nieuws > Avondtrainingen luchtmacht

Avondtrainingen luchtmacht

RSS

We moeten in de gemeente Sint Anthonis in de periode van 30 november tot 17 december rekening houden met trainingen van F-16’s van de vliegbases Volkel en Leeuwarden en transportvliegtuigen van de vliegbasis Eindhoven.

De trainingen vinden vaak boven zee plaats, maar ook boven land. Op het oefenprogramma staan onder andere het luchtgevecht, navigeren en bijtanken in de lucht.

Vanaf vliegbasis Eindhoven wordt het KDC-10 tankvliegtuig ingezet om F-16’s in de lucht van brandstof te voorzien.

Redenen
Bemanningen van jachtvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies.

Veel training gebeurt in een vliegsimulator, maar praktijktraining blijft nodig, ook als het donker is. Het avondvliegen gebeurt in principe van maandag tot en met donderdag. Om uiterlijk 00.00 uur moeten de vliegtuigen teruggekeerd zijn op de vliegbases, maar altijd wordt geprobeerd om de oefeningen rond 23.00 uur te beëindigen.

Het oefenen in de avonduren bereidt de bemanningen voor op een breed scala aan missies, waar ook ter wereld. 

Informatie
Meer informatie over vliegbewegingen staat op https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar.

Klachten kunnen eveneens worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder. Klachten uit de directe omgeving van vliegbasis Eindhoven kunnen worden ingediend op www.samenophoogte.nl.