Home > Inwoners > Nieuws > Begroting 2020 Sint Anthonis, na begrotingswijziging, sluitend en klaar voor gemeente Land van Cuijk

De gemeente Sint Anthonis presenteert een structureel sluitende meerjarenbegroting. Door een kritische beoordeling van ruimte in bestaande budgetten, een verhoging van de toeristenbelasting naar het niveau van de toekomstige herindelingspartner Boxmeer en enkele financiële meevallers vanuit het rijk, kan een sluitende begroting worden aangeboden aan de gemeenteraad die hierover op donderdag 7 november zal besluiten.

Met een herindeling in het vooruitzicht beoordeelt de provincie de (meerjaren-) begroting op basis van een de wet Ahri, die specifiek gaat over de financiën in de aanloop naar een herindeling. Er moet een structureel sluitende meerjarenbegroting liggen en dat is gelukt.

Het college van burgemeester en wethouders is blij met de begroting en de toegevoegde wijziging en zal de komende periode vol energie verder gaan met het uitvoeringsprogramma, de voorbereidingen voor de herindeling en natuurlijk de reguliere dienstverlening aan de inwoners.