Bijdrage vanuit het sportakkoord voor nieuwe sport- en beweegideeën

Home > Inwoners > Nieuws > Bijdrage vanuit het sportakkoord voor nieuwe sport- en beweegideeën

Bijdrage vanuit het sportakkoord voor nieuwe sport- en beweegideeën

Ruim 100 verenigingen en andere organisaties zijn dagelijks bezig om dorpsgenoten te laten bewegen of sporten. Maar we weten ook dat hun aanbod niet voor iedereen passend is.

Het Lokaal Sportakkoord Sint Anthonis biedt mogelijkheden om financieel bij te dragen aan nieuwe initiatieven die passen bij de thema’s van het sportakkoord:

1. Samen actief Sint Anthonis
  2. Vitale sportverenigingen
  3. Samen sterker

Aanvraag indienen vóór 1 november

Weet u of uw vereniging een actie of initiatief dat aansluit bij de doelstellingen van het Sportakkoord Sint Anthonis?

Dien dan vóór 1 november een aanvraag in voor een bijdrage.

Op www.sportakkoordsintanthonis.nl vindt u het aanvraagformulier voor een bijdrage vanuit het sportakkoord. Stuur een volledig ingevuld aanvraagformulier naar sportakkoord@sintanthonis.nl. Het ‘Kernteam sportakkoord’ beoordeelt daarna alle aanvragen voor een budget en adviseert het college hierover.

Zie www.sportakkoordsintanthonis.nl voor alle informatie.

Wat is het sportakkoord?

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. Vanaf 2019 zijn de gemeenten hiermee aan de slag en hebben Lokale Sportakkoorden geformuleerd. Ook in de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer zijn Lokale Sportakkoorden vastgesteld samen met sportaanbieders, maatschappelijke partners en ondernemers. Er is een gezamenlijk kernteam dat de uitvoering van het sportakkoord ondersteunt en de aanvragen voor een uitvoeringsbudget beoordeelt.