Burgemeester Sijbers opent nieuw schoolplein Metameer

Home > Inwoners > Nieuws > Burgemeester Sijbers opent nieuw schoolplein Metameer

Burgemeester Sijbers opent nieuw schoolplein Metameer

STEVENSBEEK – Een schoolplein kan een waardevolle leeromgeving zijn. Op vrijdag 5 april werd het nieuwe schoolplein van Metameer dan ook feestelijk geopend door burgemeester Sijbers. De opening vond plaats in combinatie met het winnende project van de Politieke Jongerendag 2018.

Van nieuwe tegels tot kleurrijke zitplekken, een zitkuil, een pannaveld en een tafeltennistafel: de vernieuwingen bieden veel mogelijkheden voor activiteiten, ontspanning en sociaal contact. En dat is van belang, want vanaf volgend schooljaar zal Metameer haar onderwijs centreren op de locatie aan de Stevensbeekseweg.

Politieke Jongerendag
Door de fleurige beplanting loopt het schoolplein over in de omgeving. Een omgeving, die overigens een rol speelt bij de opening van het schoolplein. Jaarlijks nemen jongeren deel aan de Politieke Jongerendag, waarbij zij kennismaken met politiek. "Op 7 juni 2018 organiseerden we samen met Sociom en Metameer opnieuw een leerzame editie van de Politieke Jongerendag, met als thema je bent jong en je wilt…", vertelt burgemeester Sijbers. "Het is elk jaar mooi om te zien hoe de jeugd op gaat in de politiek. Het was dan ook passend om het winnende project te koppelen aan de feestelijke opening van het nieuwe schoolplein."

Foodfestival
Het winnende project van de Politieke Jongerendag 2018 is het Foodfestival, bedacht door tien leerlingen. Tijdens de opening van het nieuwe schoolplein staan er diverse kraampjes, die door de leerlingen worden aangekleed. Er worden smoothies gemaakt door te fietsen. Daarnaast staan er onder meer gezonde sapjes, paninies en vegetarische loempia’s op het menu.

Leerzaam
"Het doel van het Foodfestival was om jongeren en ouderen op een gezellige manier met elkaar in contact te brengen", licht burgemeester Sijbers toe. "We leren de jongeren dat doelen centraal staan in de politiek. Dan gaat het ook nog om de manier waarop je het brengt en de samenwerking met elkaar. Uiteraard blijft het ook een democratisch proces, met een jeugdgemeenteraadsvergadering met het college. Erg leerzaam dus! We bedanken iedereen wederom voor een leuke editie. En we kijken nu al uit naar de Politieke Jongerendag 2019 met het thema body health, op 13 juni."