Burgemeestersontbijt in Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Burgemeestersontbijt in Sint Anthonis

Burgemeestersontbijt in Sint Anthonis

Kinderen van de basisschool Pater Eymard uit Stevensbeek brengen burgemeester Sijbers ontbijtje in gemeentehuis

Sint Anthonis – Vanochtend brachten de 51 kinderen van de basisschool Pater Eymard uit Stevensbeek een ontbijtje bij burgemeester Marleen Sijbers in het gemeentehuis. In de raadszaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Neem tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Sijbers van Sint Anthonis onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Het Vergeten Kind

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Sijbers symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen van de basisschool namen de cheque met een bedrag van € 51 (€ 1,- per leerling) in ontvangst. Burgemeester Sijbers kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Neem tijd voor je Ontbijt én ook voor alle andere maaltijden. Onze boeren maken lekker en gezond eten. Ilonka en Maud hebben samen met topkok Niels tijdens de Keukenbazenbattle van 2019 laten zien wat je daar allemaal van kunt maken”, vertelde zij de kinderen.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.