Contact via WhatsApp: 06 303 53 100

Home > Inwoners > Nieuws > Contact via WhatsApp: 06 303 53 100

Contact via WhatsApp: 06 303 53 100

RSS

#Whatsappening?

De gemeente Sint Anthonis is sinds enkele maanden ook bereikbaar via WhatsApp. Inwoners durven daar nog maar mondjesmaat gebruik van te maken. Iedereen appt naar hartenlust, maar een WhatsApp naar de gemeente sturen, is een brug te ver. Wat weerhoudt inwoners van de gemeente om dit snelle medium in te zetten? Onze razende reporter ging op onderzoek uit.

In een kort gesprek bij de skateramp te Sint Anthonis bleek dat WhatsApp bij de jeugd als een mega traag en uncool medium wordt gezien. "WhatsApp is kei 2017. Ik zit alleen nog maar op Snapchat, Insta en Vine dude. Als ik de gemeente nodig heb loop ik gewoon ff binnen. Chill man!"

Volgende doelgroep: de jonge ouders: "WhatsApp is zeg maar helemaal mijn ding", zegt Margje uit Wanroij. " dat de gemeente op WhatsApp zit, dat voelt voor mij heel gek. Misschien moet ik een beetje uit de box denken. Wat flexibeler worden. Ik stuur honderd appjes per dag en waarom dan niet naar de gemeente?" vroeg Margje zich hardop af.

Een toevallige passant met hond vertelt dat hij er wel van gehoord heeft, maar het niet geloofde. "Dus wat doe ik? Ik check de website van de gemeente en daar staat inderdaad een mobiel nummer met een WhatsApp logootje erbij. Ik appen, dat was dus gisteren: Der hangt hier een tak los, Brink 1. Meteen antwoord terug: buitendienst lost het op! Vandaag tak weg, ik dacht dat ik gek werd!"

Door naar de medeburgers op leeftijd! Daar schijnen er steeds meer van te komen. Opa Kees verbaast zich: "de gemeente benaderen via WhatsApp? Dat had ik moeten weten! WhatsApp is fantastisch, ik doe het steeds vaker. Maar stel je toch voor dat ik een WhatsApp naar de gemeente stuur en dezelfde dag antwoord krijg. Die kans is levensgroot aanwezig en daar moet ik wel even aan wennen hoor. De gemeente was voor mij altijd zo’n baken van rust en stabiliteit. Moet dat nu ook al snel en dynamisch worden? Misschien ook wel ja, Wat vind jij Jannie?" roept hij richting de keuken. "Gaan met die banaan Kees, het kan mij niet snel genoeg gaan! Geef op dat nummer, ik zet het meteen in m’n smartphone!"

06 303 53 100