Dementievriendelijke gemeente

Home > Inwoners > Nieuws > Dementievriendelijke gemeente

Dementievriendelijke gemeente

In 2014 heeft de gemeente Sint Anthonis een intentieverklaring getekend om een dementievriendelijke gemeenschap te worden. De werkgroep dementievriendelijke gemeente Sint Anthonis ondersteunt bij de uitvoering van deze intentieverklaring. We willen bereiken dat mensen met dementie zolang als mogelijk ‘Bij ons kunnen meedoen’. Voorlichting en bewustwording zijn hierin belangrijke instrumenten. Dus ook voor de medewerkers van de gemeente.

Voorlichting dementievriendelijk

Op 21 november 2019 heeft de werkgroep dementievriendelijke gemeente een goed bezochte voorlichtingsbijeenkomst verzorgd op het gemeentehuis. Als dementievriendelijke gemeente vinden we het belangrijk dat onze medewerkers dementie leren herkennen en hoe ze GOED met inwoners met dementie kunnen communiceren. Door de theorie en de verhalen uit de praktijk hebben we een beter beeld gekregen over wat dementie is en wat dit betekent voor de persoon en hun naasten. Tevens waren er tips voor het benaderen en omgaan met mensen met dementie.

Wil je hierover ook meer weten? Neem dan kennis van deze presentatie.

Online-training

Wil je nog meer weten over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen en benaderen? Volg dan de gratis online-trainingen via https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod

Via het invullen van je e-mail adres krijg je toegang tot de basistrainingen en verschillende branchetrainingen.

De online-trainingen zijn opgebouwd volgens de GOED omgaan met dementie-methode. Ze vergroten de kennis over dementie en geven handvaten in de omgang met iemand met dementie. Start met de basistraining en maak dan een keuze voor een branchetraining. Veel succes gewenst.