Digitale stemhulp MijnStem.nl voor Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Digitale stemhulp MijnStem.nl voor Sint Anthonis

Digitale stemhulp MijnStem.nl voor Sint Anthonis

RSS

De digitale stemhulp MijnStem.nl Sint Anthonis is online. Elke kiezer in Sint Anthonis kan nu makkelijk online checken welke partij het beste bij hem of haar past. De drie lijsttrekkers van SAN, CDA en VVD deden vanavond gelijktijdig de test in het gemeentehuis.

MijnStem.nl
MijnStem Sint Anthonis bevat stellingen over lokale thema’s, zoals “Geen grootschalige mestverwerking toestaan in de gemeente” (eens/oneens) en “Maak een keuze. Subsidies voor kunst en cultuur” (meer/minder). Om nuancering in antwoorden mogelijk te maken kan de kiezer aangeven of hij/zij het helemaal met de stelling eens of oneens is, maar ook kiezen voor verschillende gradaties er tussenin.

Nadat de kiezer zijn of haar mening over een stelling heeft ingevuld, is bij elke stelling de motivering van elke verkiesbare partij te lezen. Dit geeft een goed beeld van de verschillen tussen de partijen.

Ten slotte geeft de laatste pagina van de stemhulp aan welke partij het meest met de mening van de kiezer overeenkomt.

Stemhulp favoriete informatiebron bij verkiezingen
De helft van de mensen die gaan stemmen maakt gebruik van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart kan 66% van de Nederlanders gebruik maken van een lokale digitale stemhulp van Stemwijzer, Kieskompas of MijnStem.

De stemhulp is te vinden via www.SintAnthonis.nl/verkiezingen2018 en via linkjes op de Facebook en Twitter accounts van de gemeente.

Op de foto v.l.n.r. : Jeroen van Acquoij (VVD), Ingrid Voncken (CDA), Joost van der Cruijsen (SintAnthonisNU)