Discriminatie is verboden, meld het als je het ervaart!

Home > Inwoners > Nieuws > Discriminatie is verboden, meld het als je het ervaart!

Discriminatie is verboden, meld het als je het ervaart!

RSS

De meeste mensen melden discriminatie niet, ook al voelen ze zich er zeer onaangenaam door geraakt. Daarom roept het Meldpunt Discriminatie op het wel te melden. Discriminatie stopt namelijk niet vanzelf. Melden is daarvoor belangrijk. Ook als je getuige bent van discriminatie of als je anoniem wilt blijven. Melders van discriminatie kunnen als zij dat willen, onafhankelijk advies en ondersteuning krijgen.

Niemand wil buitengesloten worden of onrechtvaardig behandeld worden, zeker niet als dat is vanwege je afkomst, huidskleur, leeftijd, handicap, godsdienst, geslacht of seksuele geaardheid. Mogen meedoen en mogen zijn wie je bent is wezenlijk. Of het nu gebeurt bij het solliciteren, op school, op de werkvloer, bij het sporten of gewoon op straat, discriminatie is overal onacceptabel. Discriminatie is ook bij wet verboden: dat staat in Artikel 1 van onze grondwet, in het Wetboek van Strafrecht en in de gelijke behandelingswetgeving.

Meldpunt discriminatie Land van Cuijk
In het Land van Cuijk kun je een melding van discriminatie doen bij het Meldpunt discriminatie. Sociom voert hier deze taak uit. Het is op iedere werkdag bereikbaar tussen 9.00-17.00 uur via telefoonnummer 0485 – 700 500 of via email: info@sociom.nl. Sociom werkt samen met Ieder1Gelijk, het Bureau voor Gelijke Behandeling in Nijmegen.