Dodenherdenking 2021

Home > Inwoners > Nieuws > Dodenherdenking 2021

Dodenherdenking 2021

Het is bijzonder spijtig dat we in dit speciale jaar, ons laatste jaar als zelfstandige gemeente Sint Anthonis, vanwege corona niet samen kunnen herdenken.

Burgemeester Fränzel legt op 4 mei, net zoals vorig jaar bloemen bij de oorlogsmonumenten en oorlogsgraven in onze zeven dorpen. Dat doet hij samen met de dorpsraadvoorzitter in iedere kern. Samen zullen ze stilstaan bij de oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en bij de slachtoffers gevallen in recentere conflicten. In Stevensbeek, waar de gemeente oorspronkelijk de gemeentelijke herdenkingsbijeenkomst gepland had, legt de burgemeester als laatste in alle stilte een krans.

Foto: De voorzitter van de veteranenvereniging Sint Anthonis Jos Raaijmakers en oud-korps-adjudant Jakob Tonnis leggen de tweede krans.​

Toespraak van de burgemeester ter gelegenheid van de Dodenherdenking 2021.

Foto: Burgemeester Fränzel legt samen met Theo van Oorschot, dorpsraadvoorzitter van Stevensbeek, de eerste krans.

Foto: Kolonel Goedings brengt groet.

Foto: De voorzitter van de veteranenvereniging Sint Anthonis Jos Raaijmakers en oud-korps-adjudant Jakob Tonnis leggen de tweede krans.

Foto: Het Ploegmonument in Stevensbeek met beide kransen.