Doorgaande weg vanaf 19 december volledig open

Home > Inwoners > Nieuws > Doorgaande weg vanaf 19 december volledig open

Doorgaande weg vanaf 19 december volledig open

Omrijden is vanaf zaterdag niet meer nodig tussen Sint Anthonis en Ledeacker. De werkzaamheden aan de doorgaande weg zijn zover gevorderd, dat de projectorganisatie vorige week heeft kunnen besluiten dat de weg vanaf 19 december volledig wordt opengesteld.

Met de afwerking van de rijbaan en het westelijk fietspad tussen Sint Anthonis en Ledeacker naderen de werkzaamheden aan de N602 snel hun einde. De overlast voor aanwonenden en ondernemers is zaterdag achter de rug. Ook zijn dan de grote en kleine omleidingen die gedurende de reconstructie moesten worden ingesteld, verleden tijd. Zo is er vrij baan om – binnen de coronaregels – familie en vrienden te bezoeken tijdens de feestdagen.

Meer dan de weg

De reconstructie van de N602, die de gemeente Sint Anthonis in 2010 overnam van de provincie Noord-Brabant, is het grootste infrastructurele project in de geschiedenis van de gemeente. Niet alleen werd de weg zelf over een lengte van 8 km volledig vernieuwd, ook de wegomgeving in achtereenvolgens Wanroij, Ledeacker en Sint Anthonis werd opnieuw ingericht. Dit gebeurde met veel inbreng van plaatselijke werkgroepen.
De herinrichting, die in het voorjaar van 2018 van start ging, werd in de drie kernen gecombineerd met de aanleg van hemelwaterriool. Dankzij een goede afstemming tussen Infrascoop en kabelaar Spie werd in de aanloop van de wegreconstructie ook een nieuwe glasvezelnetwerk aangelegd in de drie kernen.
Met uitzondering van de rijbaan in Wanroij en enkele kleine herstelpunten zijn alle werkzaamheden aan de N602 binnen de komgrenzen van de drie dorpen afgerond. Herstel van de rijbaan in Wanroij vindt naar verwachting in het voorjaar van 2021 plaats.

Foto: In de Dorpsstraat in Ledeacker wordt gewerkt aan een uitbuiging, in combinatie met de aanleg van een nieuwe bushalte. Dit is het laatste onderdeel van de werkzaamheden, voordat de doorgaande weg volledig wordt opengesteld.