Extra regionale coronamaatregelen ook bij ons!

Home > Inwoners > Nieuws > Extra regionale coronamaatregelen ook bij ons!

Extra regionale coronamaatregelen ook bij ons!

Afkondiging stijging naar risiconiveau ‘Zorgelijk’ en het instellen van maatregelen
Voorzitter Mikkers heeft daarover de volgende statement op de website van de Veiligheidsregio Brabant Noordoost (VRBN) laten plaatsen.

Beste Brabanders,

Het zal u niet zijn ontgaan dat het coronavirus weer om zich heen grijpt. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen neemt toe. En er zijn zelfs weer sterfgevallen te betreuren.

Als deze trend zich doorzet, zijn we binnenkort weer in de situatie zoals we die zagen in het voorjaar. U herinnert zich de beelden nog; overvolle Ic’s, overwerkt zorgpersoneel, rouwstoeten in de straat, geïsoleerde, wegkwijnende ouderen in verpleeghuizen. Een situatie waar niemand meer naar terug wil. We bevinden ons in een zorgelijke fase. Een fase waarin we alle zeilen bij moeten zetten om het coronavirus eronder te krijgen.

Maar we kunnen het tij misschien nog keren. Dat kunnen we alleen samen. Het virus verspreidt zich namelijk niet vanzelf. Wij zorgen daarvoor. En wij kunnen en moeten de stijging van het aantal besmettingen omlaag brengen. Thuis, op ons werk, bij de voetbalclub en in de kroeg.
Lees het volledige bericht op de website van de Veiligheidsregio