Fleur en Maureen uit Sint Anthonis door naar finale Keukenbazen

Home > Inwoners > Nieuws > Fleur en Maureen uit Sint Anthonis door naar finale Keukenbazen

Fleur en Maureen uit Sint Anthonis door naar finale Keukenbazen

Dit item is verlopen op 27-10-2017.

Maureen Vloet (10) en Fleur van Nistelrooij (11) gaan namens de gemeente Sint Anthonis door naar de finale van de kookwedstrijd ‘Keukenbazen’. Deze finale vindt komende zaterdag in ’s-Hertogenbosch plaats. Daar neemt het koppel het op tegen de andere finalisten. Maureen en Fleur zijn door chef-kok Niels van Kessel van restaurant ‘De 3 Burgemeesters’ uit Sint Anthonis geselecteerd. De keuze viel op hen vanwege de complexiteit van hun gerecht en het veelvuldig gebruik van lokale producten. Chef-Kok Niels van Kessel: "Deze twee dames maken een grote kans om verkozen te worden tot Keukenbazen van Nederland!"

Signature dish

Fleur: "Onze ‘signature dish’ heet: ‘Het liefde voor het eten-plankje’. Het gerecht bestaat diverse kleine tapas-hapjes geserveerd op een mooie houten plank. Hoe het er precies uitziet houd ik nog even geheim." Eén van de criteria voor deelname is het gebruik van streekproducten. Maureen: "We werken met veel lokale producten: varkensschnitzel van de familie Kroeff uit Stevensbeek, courgette uit eigen tuin, geitenkaas van de Meibloem in Oploo, groenten van Bronlaak, appeltjes van Van Welie uit Stevensbeek, wagyu biefstuk van de Lamperse Hei in Wanroij en meel van de molen uit Oploo. Met het gebruik van streekproducten zit het dus wel goed."

Smaakburgemeester

Vandaag bracht burgemeester Sijbers een bezoekje aan de finalisten toen zij zich aan het voorbereiden waren op de wedstrijd. Naast de kans dat Maureen en Fleur zich straks Keukenbazen van Nederland mogen noemen, zorgt het winnen van de wedstrijd er ook voor dat burgemeester Sijbers zich een jaar lang ‘smaakburgemeester’ mag noemen.

Bijgevoegde foto

Van links naar rechts: Niels van Kessel, Fleur van Nistelrooij, Burgmeester Sijbers en Maureen Vloet.