Fout productieproces paspoort en identiteitskaart

Home > Inwoners > Nieuws > Fout productieproces paspoort en identiteitskaart

Fout productieproces paspoort en identiteitskaart

RSS

Heeft u tussen 1 april en 30 juni 2018 een paspoort of Nederlandse identiteitskaart bij ons aangevraagd? Dan kan het zijn dat bij uw paspoort of identiteitskaart één van de 23 elektronische echtheidskenmerken niet werkt. Bij de productie van circa 5.000 paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten heeft zich het probleem voorgedaan. Het echtheidskenmerk is een van de controlemechanismen dat elektronisch extra zekerheid verschaft over de authenticiteit van het reisdocument.

Controleren
U kunt zelf controleren of dit bij uw document het geval is. Het gaat alleen om paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten die eindigen met (model)nummer 03. Bij uw paspoort is deze te vinden op de houderpagina boven uw persoonsnummer. Bij uw Nederlandse identiteitskaart is deze te vinden op de achterkant aan de rechterzijde.

Wilt u meer zekerheid? Er is speciaal hiervoor een gratis Android app "BZK-ID" die de code van uw reisdocument scant. Als u deze controle niet kunt doen óf u ontdekt een fout bij de controle met de app, dan kunt u u wenden tot de gemeente of Nederlandse ambassades in het buitenland. Wilt u het document door ons laten controleren? Dat kan. Maak daarvoor wel even een afspraak. Mocht het document fout geproduceerd zijn dan wordt dit vanzelfsprekend kosteloos vervangen. 

Geldig
De reisdocumenten zijn gewoon geldig, ook als de fout met het echtheidskenmerk optreedt. U kunt hier gewoon mee reizen. In het geval dat uw reisdocument de fout bevat, kunt u echter niet door een elektronische grensovergang komen, zoals op Schiphol. U moet dan gebruikmaken van de reguliere grenscontrole. Zowel de Koninklijke Marechaussee als de buitenlandse grensbewakingsautoriteiten zijn ervan op de hoogte gesteld dat de foutmelding kan optreden.

Meer informatie?
Kijk op www.rijksoverheid.nl/reisdocument voor vragen over uw reisdocument en hoe u deze zelf kunt controleren. Bellen naar 0800-0201046 of mailen naar mijnreisdocumenten@rvig.nl is ook mogelijk.
Stuur geen kopie van een reisdocument op! Dit is niet nodig voor de controle.