Geef je oude kleding een nieuw leven

Home > Inwoners > Nieuws > Geef je oude kleding een nieuw leven

Geef je oude kleding een nieuw leven

RSS

Textiel is niet alleen die fijne zomerjurk die op is of dat spijkerjasje dat uit de mode is. Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Dus ook badlakens, een vaatdoekje, kussenhoezen en gordijnen. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen, riemen, tassen, hoeden en knuffels welkom.

Wat mag NIET in de textielcontainers?
Wat niet tot textiel behoort, zijn matrassen, tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel. Dit is (grof) restafval en kunt u tegen betaling naar de milieustraat brengen.

Waar staan de textielcontainers?
Twee keer per jaar zamelt Sympany gratis textiel aan huis in. De rest van het jaar kunt u uw textiel kwijt in de textielcontainer bij u in de buurt. Op de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in Boekel staan ook textielcontainers. Ook hier kunt u uw textiel gratis aanbieden.

Volle container? Bellen!
Ondanks dat de meeste inwoners hun afval netjes in de containers doen, treffen we helaas ook nog wel eens afval naast de containers aan. Ook afval dat niet in de containers mag. Dat is niet de bedoeling. En vooral ook niet prettig voor uw dorpsgenoten die in de buurt van een container wonen. Zij kijken tegen de rommel aan. Wanneer u textiel naar de container brengt, kan het ook wel eens voorkomen dat de container vol is. Belt u dan direct het nummer dat op de container staat. Zet uw afval NIET naast de container.

Textiel naar de kringloop
Textiel dat voor hergebruik geschikt is, kunt u ook gratis inleveren bij de kringloopwinkels van Stichting Actief. Kijk voor adressen en openingstijden op www.afvalaanbieden.nl/kringloopwinkels.