Geef uw mening over duurzame energie in de gemeente

Home > Inwoners > Nieuws > Geef uw mening over duurzame energie in de gemeente

Geef uw mening over duurzame energie in de gemeente

Gemeente Sint Anthonis werkt in de energieregio Noordoost-Brabant mee aan de Regionale Energiestrategie (RES). Met de RES werken we samen aan een duurzame toekomst.

Een rode draad is dat Noordoost-Brabant werkt vanuit de ambitie dat de energietransitie haalbaar en betaalbaar is. Met oog voor innovatie en zorgvuldig gebruik van de ruimte. In de RES beschrijven we hoe en waar we als energieregio duurzame energie gaan opwekken. De Concept-RES is pas openbaar geworden. We gaan binnen de energieregio werken aan een opvolger van de RES, de RES 1.0. In dit document gaan we de plannen verder uitwerken. Daarbij is de mening van inwoners uit de regio ontzettend belangrijk. Als betrokken inwoner krijgt u de ruimte voor het delen van uw vragen, wensen en verwachtingen.

Vragenlijst
De energieregio Noordoost-Brabant heeft samen met het PON een vragenlijstonderzoek voor inwoners uit de regio samengesteld. In de internetconsultatie zijn er vragen rondom de energietransitie als:

• Hoe kijk jij aan tegen zonne-energie, bijvoorbeeld op je dak of veld?
  • Wat verwacht je van de overheid als het gaat om energie besparen?
  • Op welke manier wil jij meedenken over de thema’s rond de RES?

De resultaten en suggesties van inwoners zijn input voor de RES 1.0. Dit onderzoek loopt t/m 4 december.

De uitkomsten hiervan worden opgenomen in de volgende versie. Deze RES 1.0 moet van het Rijk uiterlijk 1 juli 2021 klaar zijn. Maar de regionale overheden willen het plan al in de eerste helft van 2021 definitief vaststellen.

Grijp jij de kans om mee te praten over windenergie, zonne-energie en de toekomst van jouw regio? Bezoek snel www.hetpon.nl/RES-NOB en doe mee met de internetconsultatie!

Meer informatie over de regionale energietransitie Noordoost-Brabant op www.resnob.nl