Home > Inwoners > Nieuws > Gemeente Sint Anthonis niet bij de laatste 5 in verkiezing meest toegankelijke gemeente

Reactie wethouder Poel:

“We hebben ons beste beentje voor gezet om zo hoog mogelijk te eindigen in deze verkiezing,” aldus wethouder Rob Poel. “Het belangrijkste is dat we samen met de PGSA, een groot aantal enthousiaste gemeenteambtenaren en betrokken inwoners extra aandacht hebben gegenereerd voor toegankelijkheid op verschillende terreinen. Zowel de fysieke, de sociale, als de digitale toegankelijkheid zijn voor het voetlicht gebracht en we hebben heel veel media-aandacht gekregen door mee te doen aan deze verkiezing. En bij de laatste 12 eindigen! Van 352 gemeenten in Nederland. Daar ben ik toch heel trots op!”

Wethouder Poel wenst de vijf overgebleven gemeenten heel veel succes met de verkiezing en sprak de hoop uit nog veel meer resultaten te kunnen boeken voor toegankelijkheid. De boodschap: “Bij ons doet iedereen mee!”, moet geen holle frase zijn, maar voor alle inwoners leiden tot meer toegankelijkheid en daarmee meer betrokkenheid.

Winnaar bekend op 7 oktober

De winnaar van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente wordt op 7 oktober bekendgemaakt. Een vakjury bepaalt wie de winnaar wordt. Stein, Hardenberg, Oude IJsselstreek, Zwolle en Harderwijk zijn nog in de race voor titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

Waarom deze verkiezing?

De verkiezing wordt georganiseerd door Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en is bedoeld om gemeenten op een positieve manier te stimuleren om te werken aan meer toegankelijkheid. Dat dit nodig is, is te lezen in het SCP-rapport Lang niet toegankelijk. Waaruit blijkt dat mensen in Nederland met een beperking of chronische ziekte kunnen, vijf jaar na ratificatie van het VN-Verdrag Handicap, nog altijd niet gelijkwaardig deelnemen in de samenleving door fysieke obstakels en bewuste en onbewuste uitsluiting.