Gemeente verstrekt tweede subsidie Vitale Kernen

Home > Inwoners > Nieuws > Gemeente verstrekt tweede subsidie Vitale Kernen

Gemeente verstrekt tweede subsidie Vitale Kernen

Zanggroep Relight Stevensbeek krijgt subsidie van 15.000 euro
Het college van B&W van de gemeente Sint Anthonis verstrekt een eenmalige Vitale Kernen- subsidie van euro 15.000,- aan zanggroep Relight voor de aanschaf van geluidsapparatuur, kleding en een nieuw keyboard.

De Adviesraad - met daarin zeven inwoners uit Stevensbeek - heeft het initiatief beoordeeld met het cijfer 6,5. De adviesraad is van mening dat Relight mensen in Stevensbeek met elkaar in contact brengt en dat deze impuls zal leiden tot een uitbreiding van activiteiten in het dorp. Volgens de adviesraad leeft muziek in Stevensbeek en de zanggroep organiseert allerlei events die bijdragen aan de leefbaarheid in de kern. Met de investering krijgt Relight de mogelijkheid om ook in de toekomst events te organiseren waar verschillende leeftijdscategorieën aan kunnen deelnemen. Daarnaast draagt de zanggroep bij aan een gevarieerd aanbod van events in Dorpshuis ’t Stekske. Belangrijk punt voor de adviesraad is dat de nieuwe apparatuur ook beschikbaar is voor andere verenigingen in het dorp. Dit vergroot het nut en de inzetbaarheid van de investering.

De subsidieaanvraag komt vanuit het project Vitale kernen. Hiervoor is een totaalbedrag gereserveerd van 1,25 miljoen euro. Inwoners uit alle kernen van Sint-Anthonis kunnen een eenmalige subsidie aanvragen voor initiatieven die goed zijn voor de leefbaarheid van hun kern. Deze aanvragen worden beoordeeld door een adviesraad met daarin inwoners uit de betreffende kern. Op www.vitalekernen.nl vindt u méér informatie.