Hulp en ondersteuning in coronatijd

Home > Inwoners > Nieuws > Hulp en ondersteuning in coronatijd

Hulp en ondersteuning in coronatijd

Vraag om wat extra ondersteuning wanneer er niet alleen uit komt. Er zijn allerlei initiatieven in de gemeente Sint Anthonis!

De Parel van Sint Anthonis

De Parel is een logeerhuis voor volwassenen en is gehuisvest in het klooster aan de Brink in Sint Anthonis. De Parel richt zich op volwassenen, die tijdelijk niet zelfstandig thuis kunnen wonen, ondersteuning te geven in logeerhuis De Parel. Bijvoorbeeld als de mantelzorger vakantie heeft, even niet kan bijspringen of overvraagd wordt.

I.v.m. corona is momenteel slechts één van de twee logeerkamers in gebruik.

In de gezellig ingerichte huiskamer met open keuken worden de maaltijden klaargemaakt en genuttigd. De prachtige kloostertuin is voor algemeen gebruik en is rollator vriendelijk.  Het logeerhuis wordt gerund door uitsluitend enthousiaste vrijwilligers.

De Parel: 06-25531415 (e-mail: Info@deparelvansintanthonis.nl)

Appke voor jongeren

Jongeren die vragen hebben over de gevolgen van het coronavirus of hun dagelijks leven kunnen elke weekdag tussen 9.00 en 21.00 uur appen met een jongerenwerker van Sociom.

Stel je vraag snel en simpel via Whatsapp: 06-20260829.

Samensintanthonis.nl

Kijk ook op www.samensintanthonis.nl voor informatie voor en uit de gemeente Sint Anthonis.

Heeft u hulp of ondersteuning nodig of heeft u juist tijd over om een ander te helpen?

Kijk dan ook op samensintanthonis.nl. U vindt hier ook onze Dorpsverbinders die actief vraag en aanbod aan elkaar koppelen en middenin onze samenleving staan.

Dorpsteam

Het blijven bizarre tijden tijdens deze coronacrisis. We zijn allemaal nog steeds aan huis gebonden en we ontmoeten onze familie en vrienden nauwelijks of niet. Juist in deze periode moeten we naar elkaar blijven omkijken. Het Dorpsteam staat voor je klaar. Om te helpen, om te luisteren en voor het geven van advies.

Tel. 0485-700 521 (buiten kantooruren in spoedgevallen: 0485-722 112)

E-mail: dorpsteam@sintanthonis.nl

Sociom

Ook bij Sociom kunnen mensen altijd terecht voor een gesprek, praktische hulp, advies of ondersteuning. Of iemand nu behoefte heeft aan een gesprek van mens tot mens, wil praten met iemand die naar hun verhaal luistert of helpt om de dingen op een rijtje te krijgen.

De speciaal opgeleide vrijwilligers en professionals bieden ondersteuning, kijken wat iemand nodig heeft en helpen iemand verder. Zij kunnen helpen met praktische zaken, advies geven of doorverwijzen naar de juiste hulpverleners of instanties. Mensen staan er niet alleen voor. Ze kunnen vrijblijvend bellen of appen op het speciale corona-nummer 06-82901249 of mailen naar info@sociom.nl.