Iedereen in het Land van Cuijk krijgt glasvezel, uitrol start komend voorjaar

Home > Inwoners > Nieuws > Iedereen in het Land van Cuijk krijgt glasvezel, uitrol start komend voorjaar

Iedereen in het Land van Cuijk krijgt glasvezel, uitrol start komend voorjaar

RSS

De aanleg van een honderd procent dekkend glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk is dichtbij. De gemeenten, LVCNET (Land van Cuijk Net) en het bedrijf E‑Fiber hebben daarover overeenstemming bereikt.  Zodra E-Fiber de financiering rond heeft, begint de aanleg, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018.

In 2016 hebben ongeveer vierhonderd vrijwilligers zoveel mogelijk abonnementen voor een glasvezelnetwerk opgehaald. De opbrengst daarvan bleek echter onvoldoende. Daardoor kon LVCNET het netwerk niet aanleggen.
LVCNET en de gemeenten wisten met de abonnementen echter wél een commerciële partij tot de aanleg te verleiden: E-Fiber. Dit leidde afgelopen week tot het tekenen van een overeenkomst.

E-Fiber
E-Fiber is een jong bedrijf dat is gespecialiseerd in de aanleg van glasvezel. Na de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel, Landerd en Bernheze, gaat het heel graag snel aan de slag in het Land van Cuijk. Het bedrijf wil daarbij met twee aannemers gaan werken.

Overstappen
Het netwerk moet medio 2019 klaar zijn. Iedereen die nog wil overstappen naar glasvezel, kan zich via www.lvcnet.nl inschrijven. Ook worden er weer inschrijfavonden gehouden.

LVCNET heeft bedongen dat alle contracten die in 2016 bij de providers zijn afgesloten, geldig blijven. Ook de prijzen en de samenstelling van de pakketten veranderen niet.

Eigen bijdrage vervalt tijdelijk
Voor bewoners en bedrijven in het buitengebied was eerst sprake van een éénmalige eigen bijdrage van € 495. Dit is bij E‑Fiber niet meer aan de orde. Iedereen krijgt gratis een aansluiting in de meterkast.
Wie gedurende de aanleg géén abonnement afsluit, dan moet bij latere activering van een abonnement na de aanleg echter wél eenmalige activatiekosten betalen. Uiteraard een prikkel om de overstap snel te maken.

Nieuw
LVCNET gaat inmiddels nieuwe diensten en producten promoten. Bijvoorbeeld digitale mantelzorg of diensten die veilig wonen bereikbaar maken. Voor bedrijven komen speciale pakketten zodat zij cloud-diensten betrouwbaar kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering.

Op de foto de ondertekenaars van de overeenkomst over de aanleg van een glasvezelnet, met geheel rechts wethouder Ingrid Voncken van Sint Anthonis.