Informatiebijeenkomst Persoons Gebonden Budget

Home > Inwoners > Nieuws > Informatiebijeenkomst Persoons Gebonden Budget

Informatiebijeenkomst Persoons Gebonden Budget

Op dinsdagavond 24 april organiseert het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk een informatiebijeenkomst over het Persoons Gebonden Budget (PGB).

Het PGB is een budget waarmee men zelf zorgverleners kan inhuren voor de zorg die iemand nodig heeft. Mensen met een PGB ontvangen hun budget, afhankelijk van hun zorgvraag, uit één van de vier volgende wetten: de Jeugdwet (via de gemeente), de Wmo (via de gemeente), de Wiz (via het zorgkantoor) en de Zvw (via de zorgverzekeraar).

De heer Hans van der Knijff van ‘Per saldo’ (belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget) geeft deze avond voorlichting over het PGB in de verschillende wetten en de uitvoering hiervan. De informatie wordt ondersteund met verhalen uit de praktijk.

De bijeenkomst vindt plaats in ‘t Vertrek, Stationsweg 12 in Boxmeer van 19.30 tot 21.30 uur. Voor aanmelding en meer informatie neem je contact op met Centrum Mantelzorg Land van Cuijk via 0485-846739 of info@mantelzorglvc.nl.