Intentieovereenkomst woonwijk De Roting II in Wanroij én centrum Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Intentieovereenkomst woonwijk De Roting II in Wanroij én centrum Sint Anthonis

Intentieovereenkomst woonwijk De Roting II in Wanroij én centrum Sint Anthonis

De gemeente Sint Anthonis en Region Vastgoedontwikkeling sluiten een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van het woongebied De Roting II te Wanroij. Daarnaast worden met Region afspraken gemaakt over het centrumplan Sint Anthonis.

45 nieuwe woningen in Wanroij

De overeenkomst omvat de ontwikkeling van circa 45 woningen in verschillende prijsklassen. De verwachting is dat eind 2020 de definitieve samenwerkingsovereenkomst en koopovereenkomst worden gesloten en de aanpassing van het bestemmingsplan in procedure kan worden gebracht. Het haalbaarheidsonderzoek is inmiddels afgerond. De komende periode worden aanvullende onderzoeken gedaan en worden de werkzaamheden voor een bestemmingsplan verder vorm gegeven.

Met deze ontwikkeling speelt de gemeente Sint Anthonis in op de vraag naar betaalbare en levensbestendige woningen in Wanroij. Op korte termijn zal over de verdere invulling met de omwonenden worden gesproken. Indien het proces rondom het bestemmingsplan voorspoedig verloopt, start de bouw in 2021.

Region Vastgoedontwikkeling BV is een ontwikkel consortium van Land van Cuijkse Aannemers en bouwbedrijven die streeft naar duurzame gebiedsontwikkelingen die een langdurige bijdrage leveren aan de Regio. Daarbij ligt de focus op een integrale aanpak van wonen ,werken en recreëren.

Centrum Sint Anthonis

In de intentieovereenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de wijze waarop Region Vastgoedontwikkeling (Projecten LvCM BV) een bijdrage gaat leveren aan de transformatie van een gedeelte van het centrum van Sint Anthonis. Deze afspraken zullen de komende periode worden uitgewerkt in concrete afspraken.

Wethouder Bollen zegt dat de komende periode een aantal puzzelstukjes op de juiste plaats gaan vallen om daarmee te voldoen aan de gemeentelijke ambities op het gebied van woningbouw en ontwikkeling van het centrum van Sint Anthonis. Met de ondertekening van deze intentieovereenkomst wordt een belangrijke stap gezet om deze ambities waar te maken.