Inzamelactie taxussnoeisel goed van start

Home > Inwoners > Nieuws > Inzamelactie taxussnoeisel goed van start

Inzamelactie taxussnoeisel goed van start

RSS

De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedige start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er genoeg snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën. "Dit is een mooie start van het seizoen", laat coördinator Werner Toonen van Taxus Taxi weten. 

De éénjarige twijgjes van de groene heester worden gebruikt voor de kanker remmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. "De inzameling gaat goed. We komen veel kuilen tegen, zoals geadviseerd, waardoor er minder broei is en de kwaliteit van het snoeisel beter is en blijft", vervolgt Werner. Snoeisel is aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. De exacte einddatum van de Taxus Taxi Actie 2019 wordt gecommuniceerd via de website en social media van de stichting. Mensen kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief via www.taxustaxi.nl/contact.

Maak een afspraak
Een ophaalverzoek dient u in via www.taxustaxi.nl/afspraak. Op de website vindt u ook de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas.

Deelnemen zonder taxushaag
Ook zonder taxushaag kunt u een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Simpelweg door anderen te informeren over de inzamelactie. "Breng het onderwerp eens ter sprake tijdens een gesprek met de buurman of als weetje op een verjaardag van de familie", stelt Werner voor.

Voor meer informatie
Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en Stichting Taxus Taxi vindt u op www.taxustaxi.nl of op Facebook, www.facebook.com/taxustaxi