Jan van Sambeek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Home > Inwoners > Nieuws > Jan van Sambeek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Jan van Sambeek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

De gemeente Sint Anthonis feliciteert Jan van Sambeek die bij Koninklijk Besluit benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op vrijdag 24 april, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, werd hij telefonisch verrast door burgemeester Fränzel die bij hem voor het huis op straat stond. Burgemeester Fränzel feliciteerde Jan met deze prachtige en welverdiende onderscheiding. Op gepaste afstand bracht het euphonium trio van muziekvereniging Sint Cecilia Jan een serenade. Vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis worden de versierselen, die bij deze Koninklijke Onderscheiding horen, op een later moment opgespeld. Dit moment wordt landelijk bepaald.

Jan van Sambeek, woonachtig in Sint Anthonis, is al jaren actief in maatschappelijk functies  in Sint Anthonis. Op een spontane manier pakt hij zijn rol en motiveert hij zijn omgeving om deel te nemen aan activiteiten. Hiermee draagt hij bij aan de verbondenheid met de medemensen en de dorpsgemeenschap van Sint Anthonis.

Verdiensten:
In het onderstaand overzicht staan zijn verdiensten in chronologische volgorde weergegeven.

1969 - heden

Vrijwilliger bij de carnavalsvereniging D'n Uutlaot te Sint Anthonis als lid van de hofkapel, prinsenpaar en lid van de bouwcommissie.

1990 - heden

Medeoprichter van en vrijwilliger bij het jeugdorkest van de muziekvereniging Sint Cecilia te Sint Anthonis. Hij onderhoudt het contact met de leerlingen en hun ouders m.b.t. de muziekopleiding en het opleidingsorkest en ondersteunt bij de organisatie van de optredens en concerten.

2000 - heden

Vrijwilliger bij de deelparochie Heilige Antonius Abt te Sint Anthonis.

Als lid van de klusgroep plaatst hij de kerststal, draagt zorg voor de actie kerkbalans, bezorgt het parochieblad en fungeert als collectant.

2012 – heden

Vrijwilliger bij de KBO Sint Anthonis en bezorger van zowel het ledenblad als de nieuwsbrief.