Keukenbazen: team Sint Anthonis wint de Mega Live KookBattle!

Home > Inwoners > Nieuws > Keukenbazen: team Sint Anthonis wint de Mega Live KookBattle!

Keukenbazen: team Sint Anthonis wint de Mega Live KookBattle!

Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij haalden woensdagavond in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch voor de gemeente Sint Anthonis de titel AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen binnen.

Het team, met de naam Liefde voor het eten! werd gecoacht door chefkok Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters. De burgemeester van Sint Anthonis, Marleen Sijbers, mag zich het komend jaar SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Zij kreeg de bijbehorende ambtsketen uit handen van haar voorganger, Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert.

De jury noemde het gerecht van Maureen en Fleur ‘een gerecht waar je vrolijk van wordt’. Op vrijwel alle criteria scoorde het gerecht het hoogst en ook de presentatie klopte helemaal. Het is volgens de jury hét voorbeeld van hoe je als kind een gezond en lekker gerecht op tafel zet. Bovendien hebben Fleur en Maureen volop gebruik gemaakt van lokale producten. “Uit hun gerecht spreekt heel veel Liefde voor het eten!” aldus de enthousiaste jury.

De meiden hebben het gerecht samen bedacht. “We houden van samen kletsen en samen eten en dat kan heel goed met zo’n plankje met allemaal kleine gerechtjes.”

SmaakBurgemeester
Burgemeester Marleen Sijbers werd met de overwinning van het team uit haar gemeente SmaakBurgemeester van Nederland. Ze gaat de keten met heel veel plezier dragen. “Ik ben super trots op de meiden die zo’n mooi, gezond gerecht hebben bedacht en gemaakt. Vantevoren had ik wel het idee dat we een goede kans maakten, maar tijdens zo’n avond word je toch een beetje nerveus. Ik vind het een eer om de titel van SmaakBurgemeester een jaar lang te mogen dragen!”

Over Keukenbazen
Keukenbazen is de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Kinderen in zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant streden om de titel Keukenbazen 2017 door een lekker en gezond hoofdgerecht in te sturen, bij voorkeur gemaakt met producten van lokale leveranciers. In elke gemeente beoordeelt een topchef de ingezonden menu’s. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale.

Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital en is één van de activiteiten tijdens

Dutch Agri Food Week 2017. Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.