Koninklijke onderscheiding voor Henny Lenkens uit Oploo

Home > Inwoners > Nieuws > Koninklijke onderscheiding voor Henny Lenkens uit Oploo

Koninklijke onderscheiding voor Henny Lenkens uit Oploo

De heer H.A.M.  (Henny) Lenkens is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marleen Sijbers heeft hem op zondag 24 september om 17:45 uur het betreffende versiersel opgespeld na afloop van de voorlaatste voorstelling van ‘In de schaduw van de rômfabriek’ te Oploo.
De heer Lenkens (64) verricht sinds 1982 vrijwillige activiteiten op het gebied van sport, historie en cultuur. Daarmee kunnen we spreken van bijzondere en jarenlange verdiensten als vrijwilliger voor de gemeenschap en samenleving.

Op de foto v.l.n.r: Henny Lenkens, zijn echtgenote Jet Lenkens en burgemeester Marleen Sijbers

Verdiensten van decorandus:

1982 – 2004:      Redacteur 'Aan de Bal' R.K. voetbalvereniging Excellent

1986 – heden:    Vrijwilliger St. Wielersport Oploo

1993 – heden:    Decorbouwer / Toneelschrijver / PR-kracht / Lid van Toneelvereniging 'Doekmaroploo'

1999 – heden:    Secretaris / PR-kracht / Archivaris Werkgroep Kunst Oploo

2004 – 2013:      Secretaris Tontjesdag

2005 – 2012:      Vrijwilliger PR Peelmuseum America

2005 – heden:    Voorzitter en penningmeester St. Wagenspeelgroep Karrespel

2009 – 2011:       Vrijwilliger Toneelgroep Westerbeek

2012 – heden:    Toneelschrijver, Onderzoeker en secretaris Stichting Openluchtspel Oploo (Voorheen Comité Openluchtspel Oploo)