Kunstzomer, Kunstdorp, Kunstkring, Kunstroute

Home > Inwoners > Nieuws > Kunstzomer, Kunstdorp, Kunstkring, Kunstroute

Kunstzomer, Kunstdorp, Kunstkring, Kunstroute

Stem op: Sint Anthonis Kunstgemeente 2018!

De eerste verkiezingsronde is gestart en eindigt op 15 oktober. Stem op de gemeente Sint Anthonis en help ons aan de titel kunstgemeente van het jaar 2018.

Ga naar het Stemformulier

We kijken terug op een zomerperiode met een aantal prachtige kunstevenementen. Stichting Kunstzomer bracht Kunst met een hoofdletter K in drie opeenvolgende weekenden met als thema "Een dorp-Een wereld." Een geslaagde Open Atelier- en Galerieroute ligt nog vers in het geheugen en Kunstdorp Sint Anthonis was,  met zo’n 60 deelnemende kunstenaars en duizenden bezoekers, een terugkerend evenement waar onze kunstkring en de hele gemeente Sint Anthonis trots op mogen zijn.

Niet alleen in het dorp Sint Anthonis leeft kunst. Vrijwel alle 7 dorpskernen kennen een traditie van beeldend kunstenaars en aan kunst gerelateerde activiteiten.

De verkiezing Kunststad van het jaar wordt door Stichting Kunstweek georganiseerd. De verkiezing vindt in twee ronden plaats. De eerste ronde leidt tot de nominatie van tien gemeenten. In de tweede ronde bepaalt een deskundige jury welke van de genomineerde gemeenten, Kunststad/kunstgemeente van het jaar wordt. Bij de eretitel hoort de Kunststad Trofee.

Meer informatie: kunstweek.nl/kunststad-van-het-jaar

Kunststad Trofee 2018