Lokale toneelspelers in ‘Iets met boeren’ KAARTEN NU TE KOOP!

Home > Inwoners > Nieuws > Lokale toneelspelers in ‘Iets met boeren’ KAARTEN NU TE KOOP!

Lokale toneelspelers in ‘Iets met boeren’ KAARTEN NU TE KOOP!

Het is zover. Op 8, 9 en 10 oktober presenteert Bureau Pees in Sint Anthonis ‘Iets met Boeren’, een voorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen. Leden van Toneelgroep Westerbeek, Doekmaroploo, wagenspeelgroep Karrespel (Oploo), Kakelbond (Ledeacker) en Onderlinge Vriendschap (Wanroij) spelen samen met professionals een voorstelling waarin op een creatieve en interactieve manier inzicht wordt gegeven over de veranderende landbouw.

Allemaal aan tafel, iedereen aan het woord
Het platteland is in rep en roer. De boer is het beu. Te hoge kosten, te lage prijzen, te weinig waardering en telkens nieuwe regels. De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst.

Er is iets aan de hand.

Er moet iets gebeuren.

Terwijl de kip en het ei op elkaar staan te wachten.

Iets met Boeren geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw. De voorstelling - gemaakt met inwoners van de gemeente Sint Anthonis - brengt boeren, burgers en buitenlui met elkaar in gesprek over het buitengebied. En over ons eten.

Kaartverkoop
Kaarten à €12,50 zijn vanaf vrijdag 3 september digitaal te bestellen via kaartverkoop. De voorstelling wordt gespeeld op mini-camping De Esrand, Noordkant 34, Sint Anthonis op:

•             vrijdag 8 oktober 16.00 uur

•             zaterdag 9 oktober 13.00 en 16.00 uur

•             zondag 10 oktober 13.00 en 16.00 uur

Op dit moment wordt rekening gehouden met een maximale capaciteit van 30 bezoekers per voorstelling. De voorstelling wordt uitgevoerd onder de dan geldende corona-maatregelen. Daarom zijn wijzigingen voorbehouden.

Initiatief
Bureau Pees produceert Iets met Boeren in opdracht van FoodUp Brabant, een team van Provincie Noord-Brabant, en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden. Met Iets met Boeren willen deze partijen op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengen. Ook krijgt het publiek inzicht in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. Dit theatrale format wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Veilig naar theater met een corona-toegangsbewijs

We kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen bij onze voorstellingen. De veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers staat hierbij voorop. Daarom werken we naast het normale toegangsbewijs met een corona-toegangsbewijs.

Bij het bezoek aan de voorstelling Iets met Boeren geldt de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat u een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona kunt tonen bij binnenkomst. Dat kan via de CoronaCheck-app of in een geprinte QR-code via CoronaCheck.nl.

Als u ter plaatse niet aan de voorwaarden Checken voor Toegang kunt voldoen, wordt u de toegang tot de voorstelling ontzegd.

Het corona-toegangsbewijs kunt u als volgt verkrijgen:

• testbewijs - een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via https://www.testenvoortoegang.org/ maakt u een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in uw buurt.
  • vaccinatiebewijs - bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
  • herstelbewijs - een bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

Op de site van de Rijksoverheid kunt u terecht voor de stappen die u dient te ondernemen om van uw test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen.

Toegangscontrole

Bij aankomst wordt de QR-code van uw corona-toegangsbewijs gescand, op uw telefoon in de CoronaCheck-app of met het door uzelf thuis gemaakte print. Hierdoor gaat de toegangscontrole van de voorstelling vast wat langer duren dan gebruikelijk. Daarom vragen wij u om niet te kort voor aanvang te komen, maar ook niet te vroeg. U kunt vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling terecht. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te brengen.

Laatkomers kan de toegang worden ontzegd.