Maak kans op uitvoeringsbudget voor jouw sportinitiatief!

Home > Inwoners > Nieuws > Maak kans op uitvoeringsbudget voor jouw sportinitiatief!

Maak kans op uitvoeringsbudget voor jouw sportinitiatief!

OPROEP: Meld je bij het Sportakkoord

Een gemeente waar iedere inwoner, van jong tot oud, met of zonder beperking, ongeacht inkomen of afkomst, plezier in sporten en bewegen kan beleven: met dat voor ogen zijn de Sportakkoorden Sint Anthonis en Boxmeer opgesteld. Er zijn vier hoofddoelstellingen benoemd. Iedereen kan voor een plan dat hierbij aansluit kans maken op uitvoeringsbudget.

De gemeente Sint Anthonis heeft een budget van € 10.000 beschikbaar voor de uitvoering van het sportakkoord en de gemeente Boxmeer heeft een budget van € 20.000. Een kernteam bestaande uit sport- en beweegaanbieders, onderwijs, dorpsraden en de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer, beoordeelt alle aanvragen.

De vier hoofddoelen zijn:

1. Sportieve en gezonde jeugd
    Kinderen hebben steeds meer moeite met basisvaardigheden als balanceren, rennen en gooien. Dit komt doordat zij minder buiten spelen en omdat ze steeds minder sporten.

2. Iedereen kan meedoen
    Het sportaanbod voor kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen met een beperking is onvoldoende. Toch is het belangrijk dat iedereen fysiek en mentaal fit is.

3. Vitale sportverenigingen
    Om met z’n allen te kunnen sporten is een gezonde en veilige sportomgeving noodzakelijk. Er wordt steeds meer van onze verenigingen gevraagd, maar het blijft voor onze verenigingen een uitdaging om leden te behouden, vrijwilligers te werven en voldoende middelen te genereren.

4. Sport en bewegen in beeld
    In de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer zijn al veel mogelijkheden om te sporten en te bewegen, maar niet iedereen weet van deze leuke initiatieven. Daarom moeten we met elkaar op zoek naar een manier om bekendheid te geven aan alle sport en beweegmogelijkheden. Op die manier kunnen we elkaar beter vinden, inspireren en versterken.

Heb je ideeën die aansluiten bij deze vier doelen? Werk je plan uit, meld je bij het Sportakkoord van jouw gemeente en maak kans op uitvoeringsbudget!

Kijk voor meer informatie over het sportakkoord www.sportakkoordsintanthonis.nl.