Meld Misdaad Anoniem in Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Meld Misdaad Anoniem in Sint Anthonis

Meld Misdaad Anoniem in Sint Anthonis

RSS

Sint Anthonis - Vandaag ondertekenden burgemeester Sijbers en Titus Visser van NL Confidential/Meld Misdaad Anoniem een convenant om informatie te delen waarmee ondermijnende criminaliteit beter aangepakt kan worden.

Bij ondermijnende criminaliteit dringt de onderwereld, vaak moeilijk zichtbaar, in de gewone samenleving binnen. In de strijd daartegen gaat Meld Misdaad Anoniem nu informatie met de gemeente Sint Anthonis delen.

Hierdoor wordt de gemeente beter in staat om verbanden te leggen tussen de anonieme meldingen en de bij haar zelf beschikbare informatie. Het delen van de informatie heeft geen invloed op de anonimiteit van de melder, die blijft te allen tijde gegarandeerd.

Burgemeester Sijbers: “Een belangrijke reden voor het tekenen van het convenant is het bieden van een veilige en anonieme plaats waar onze inwoners informatie over criminaliteit binnen onze gemeente kwijt kunnen. Zo houden we samen onze gemeente veilig.”

Inwoners van Sint Anthonis maar ook daar buiten kunnen vermoedens van criminaliteit anoniem melden via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Vanzelfsprekend blijft ook de politie (0900-8844) en de gemeente (0485-388888) zelf ook bereikbaar voor inwoners wanneer zij zich zorgen maken over de veiligheid in de gemeente.