Meld ondermijnende criminaliteit!

Home > Inwoners > Nieuws > Meld ondermijnende criminaliteit!

Meld ondermijnende criminaliteit!

Georganiseerde criminaliteit, je hoeft de krant maar open te slaan of je wordt ermee geconfronteerd. Een hennepkwekerij ontdekt. Een ondernemer of bestuurder die wordt bedreigd. Of een café waar steeds meer leden van een motorbende komen.

Vaak gaat het om criminaliteit die niet meteen zichtbaar is. Omdat ze achter gesloten deuren plaatsvindt. Of onder de dekmantel van een schijnbaar legale organisatie. We noemen dit 'ondermijnende criminaliteit'. Ze ondermijnt bestaande maatschappelijke structuren, tast onze normen en waarden aan en bedreigt, zonder dat we het meteen in de gaten hebben, onze veiligheid.

Samen aanpakken
Diverse instellingen werken samen om deze  ondermijnende criminaliteit aan te pakken: de politie, het openbaar ministerie, de belastingdienst, woningcorporaties, natuurlijk de gemeente Sint Anthonis, maar ook onze buurgemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Uden, Landerd, Boekel en Boxmeer.

Samen vormen we een front en boeken we resultaten. U kunt ons daarbij helpen! U kunt melden wanneer u iets ziet, hoort of ruikt dat u niet pluis vindt. Dit kan op twee manieren:

1. Door  de politie te bellen via telefoonnummer 0900-8844
  2. Bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000
    Meer informatie vindt u op www.meldmisdaadanoniem.nl

Aarzel niet en maak er melding van! Zeker als u werkzaam bent in een branche die extra risico’s loopt, zoals de horeca, makelaardij, autohandel of agrarische sector. Zo houden we Sint Anthonis samen veilig.