Naar een lekker en gezond Goei Leven

Home > Inwoners > Nieuws > Naar een lekker en gezond Goei Leven

Naar een lekker en gezond Goei Leven

Programmamanager Diana van Bokhoven van het programma ‘een Goei Leven’ roept inwoners van het Land van Cuijk op om met initiatieven te komen die bijdragen aan een gezonde en duurzame leefstijl.

Reden is dat veertig procent van de ouderen in het Land van Cuijk niet gezond eet en dat bij kinderen obesitas een steeds groter probleem wordt. ‘Een goei leven’ wil daar iets aan doen, door onze bourgondische leefstijl naar een duurzame en gezonde keuken te vertalen.

Het programma wil inwoners en bezoekers met passie gemaakt gezond, lekker eten laten ontdekken.  Bij de boer, in restaurants, op scholen, in de supermarkt, op festivals, in de voetbalkantine, bij de slager en bij de ieder thuis. Het streven is dat alle negentig duizend inwoners van het Land van Cuijk meedoen en ervan genieten.

Voorbeeld

Tot de projecten horen de Smaakcentra Cuijk en Boxmeer. Daar leren groep 7 & 8 leerlingen wat gezond eten is én hoe je dit lekker kunt bereiden. Initiatiefnemer Martien Bos is in gesprek met de gemeenten Mill en Grave om ook daar een Smaakcentrum op te zetten.

Een ander voorbeeld is het Pluk- en Oogstfeest van Kasteel Tongelaar in Mill. Dit foodfestival van en voor het hele Land van Cuijk wordt in oktober voor de tweede keer georganiseerd en is een etalage van lokaal geproduceerd, gezond en lekker eten.

Een nieuw project dat in de steigers staat, is een meerdaags ‘Goei Leven’ arrangement voor toeristen van het regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk.

Ook is het de bedoeling dat de Foodtruck van ROC De Leijgraaf op festivals komt te staan, zodat de deelnemers ook daar met ‘een Goei leven’ kennis kunnen maken.

Goeie zaak

’Een Goei Leven’ krijgt veel support in het Land van Cuijk. “Een programma dat streeft naar een gezonder, beter en leuker leven willen wij graag ondersteunen”, aldus wethouder Ingrid Voncken.

Wie goede ideeën heeft of meer wil weten over ‘een goei leven’ kan contact opnemen via info@goeileven.nl.