Negen nieuwe woningen in Hanenspoor Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Negen nieuwe woningen in Hanenspoor Sint Anthonis

Negen nieuwe woningen in Hanenspoor Sint Anthonis

SINT ANTHONIS – In de wijk Hanenspoor zullen 9 nieuwe woningen gebouwd worden. En dat is goed nieuws, want een groot deel van de braakliggende grond wordt daarmee opgevuld. De koopovereenkomst werd op maandag 20 mei ondertekend in het gemeentehuis.
De wijk is al meerdere jaren in aanbouw. Deze kwam stil te liggen toen de economische crisis van kracht was. Nu zal de wijk uitbreiden met maar liefst 9 woningen. “We zijn erg blij met deze ontwikkeling. Bouwbedrijf van Oijen gaat hier aan de slag. Zij hebben de omwonenden gesproken en de vormgeving van de bouwplannen daarop afgestemd. Zowel qua type als qua uitstraling worden de woningen een passende aanvulling in de wijk”, aldus wethouder Bollen. “Daarnaast past het bij de duurzaamheidsambitie van onze gemeente doordat deze woningen Nul op de Meter (NOM) zijn. De woonlasten voor de toekomstige bewoner(s) zijn daarmee aanzienlijk lager.”

Op de foto: Jan en Mark Emonds, Bouwbedrijf Van Oijen bv en wethouder Wouter Bollen

De bouw omvat 6 half-vrijstaande woningen en 3 multiwoningen. Multiwoningen zijn geschikt voor alle doelgroepen, maar in het bijzonder voor senioren doordat de slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn gesitueerd. “Het is belangrijk dat er voor jong en oud een passend woningaanbod is in onze gemeente. Met de bouw van deze 9 woningen – en geïnteresseerden voor de laatste kavels – is de afronding van de wijk Hanenspoor in zicht”, aldus de wethouder.
Hanenspoor staat bekend als gezellige en kindvriendelijke wijk. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met MVS Makelaardij Boxmeer. Zij verzorgen de verkoop van de 9 woningen namens Bouwbedrijf Van Oijen.