Oefening Mobiele Eenheid in de gemeente Sint Anthonis week 46 en 47

Home > Inwoners > Nieuws > Oefening Mobiele Eenheid in de gemeente Sint Anthonis week 46 en 47

Oefening Mobiele Eenheid in de gemeente Sint Anthonis week 46 en 47

In week 46 (maandag 11 t/m donderdag 14 november) en week 47 (maandag 18 t/m donderdag 21 november) tussen 08.00 en 19.00 uur houden de Mobiele Eenheden van de Politie Den Haag en Rotterdam wederom een grote oefening op drie locaties in de gemeente Sint Anthonis: het MOB-complex (Oploo), Radioplassen/ MSV (Stevensbeek) en de voormalige Boerenbond aan de Molenstraat in Wanroij. De oefening telt in totaal ruim 200 deelnemers, waaronder figuranten, LOTUS-slachtoffers en mensen van de politie.

De politie heeft bij (grote) incidenten een belangrijke taak. Daarbij is het essentieel dat zij goed op elkaar zijn ingespeeld. In verschillende scenario’s worden leden van de Mobiele Eenheid die dag geconfronteerd met incidenten waarbij sprake is van extreem geweld.

De oefeningen vinden zowel binnen als buiten plaats. Hierbij is het mogelijk dat u explosies en het knallen van oefenmunitie hoort. Tijdens de oefening zal geen gebruik worden gemaakt van sirenes of zwaailichten. Getracht wordt de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. We verzoeken u om het terrein niet te betreden.

Door met elkaar kennis en vaardigheden uit te wisselen en realistische oefeningen te trainen, krijgen de deelnemers de kans om naast hun eigen vaardigheden, ook de onderlinge samenwerking te trainen en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in onze regio.

Hieronder treft u een overzicht van veelgestelde vragen, waarbij het antwoord vermeld staat. Mocht u aanvullende vragen hebben, kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via (0485) 38 88 88.