Online inspiratiebijeenkomst ‘Gratis VOG aanvragen?’

Home > Inwoners > Nieuws > Online inspiratiebijeenkomst ‘Gratis VOG aanvragen?’

Online inspiratiebijeenkomst ‘Gratis VOG aanvragen?’

RSS

Iedere deelnemer aan activiteiten van jouw vereniging of stichting moet kunnen rekenen op een veilige en positieve omgeving. Gezamenlijk hebben we hier de verantwoordelijkheid voor. Graag willen we je aandacht voor één van de maatregelen die de kans op grensoverschrijdend gedrag binnen je organisatie verkleint.

Gratis inspiratie

Wil je je verder verdiepen in sociale veiligheid, volg dan een inspiratiesessie. In ongeveer een uur wissel je van gedachten over sociale veiligheid. Je krijgt een overzicht van de maatregelen die je moet/kunt treffen om je organisatie sociaal veilig te maken. De online inspiratiebijeenkomst wordt begeleidt door Guus Bremer van het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

  • Datum:    
    woensdag 10 juni van 19.30 tot 20.30 uur (met een uitloop tot 21.00 uur voor deelnemers die een vervolgafspraak willen maken).
  • Waar:      
    Online (via Microsoft Teams)
  • Voor wie: 
    Bestuursleden en/of vertrouwenscontactpersonen in het Land van Cuijk en West Maas en Waal

Gratis aanvraag VOG

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat een vrijwilliger niet veroordeeld is geweest voor strafbare feiten. De verklaring biedt uiteraard geen garanties, maar laat je wel zien dat je de veiligheid van je leden, deelnemers, vrijwilligers en bezoekers serieus neemt.

Een VOG aanvragen is eenvoudig, maar er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Heb je hulp nodig bij je aanvraag? Onze experts kijken samen met jou hoe je de VOG-regeling kunt aanvragen en duurzaam kunt invoeren. Dat kost je niets. Je bereikt ze via vog@nocnsf.nl.

Hier kun je alvast kijken welke stappen je moet zetten. Dit helpt je om in de toekomst de kans op grensoverschrijdend gedrag te verkleinen.

Meer informatie / aanmelden

Deelname is gratis, wel graag aanmelden door een mail te sturen naar: vrijwilligerspunt@sociom.nl of telefonisch op 0485-700500. Contactpersoon is Martijn Schmiermann.