Opening eerste VIEF beweegroute in Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Opening eerste VIEF beweegroute in Sint Anthonis

Opening eerste VIEF beweegroute in Sint Anthonis

RSS

Op donderdag 4 juli opende wethouder Driessen de eerste VIEF beweegroute bij zorgcentrum Op ’t Hoogveld. De VIEF beweegroute is een route die gewandeld of gerend kan worden en waarbij de deelnemers sportoefeningen doen op verschillende plekken in het dorp.

Het doel van de VIEF beweegroute is het stimuleren van beweging, het vergroten van de leefbaarheid en sociale contacten tussen alle inwoners. Tijdens de route wordt gebruik gemaakt van het straatmeubilair.

“Beweging zou voor iedereen een onderdeel van de dagelijkse bezigheden moeten zijn. Het is belangrijk voor het behouden van een gezond en vitaal lichaam. Ook zelfvertrouwen en zelfredzaamheid worden zo gestimuleerd. De oefeningen die onderweg worden uitgevoerd zijn goed voor de balans, kracht, conditie en soepelheid. Bij de oefeningen is rekening gehouden met het fysieke welzijn van alle doelgroepen. De VIEF beweegroute gemakkelijk bereikbaar, altijd toegankelijk en het mooie is dus dat iedereen er gebruik van kan maken,“ aldus wethouder Driessen.

Verschillende routes
Er zijn twee verschillende VIEF beweegroutes in Sint Anthonis. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen een lange en een korte route. De lange route is 1,7 kilometer en heeft 13 oefeningen. De verkorte versie is 1 kilometer en heeft 6 oefeningen.

De VIEF beweegroute wordt iedere donderdag om 10:00 uur onder begeleiding aangeboden. Men start vanaf zorgcentrum Op 't Hoogveld. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname van het georganiseerde aanbod.

De VIEF beweegroute is een initiatief van de gemeente Sint Anthonis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorine Venhuizen op 0485 38 88 81 of per mail dorine.venhuizen@sintanthonis.nl.