Ophalen gft-containers verandert

Home > Inwoners > Nieuws > Ophalen gft-containers verandert

Ophalen gft-containers verandert

RSS

Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel gaat in de buitengebieden en minder dichtbevolkte kernen afval voortaan met voertuigen met zogenaamde zijbelading laten inzamelen. Deze zijbeladers kunnen de gft-container zelf oppakken, rechts van de vuilsniswagen.

Hierdoor hoeft de container niet langer handmatig achter aan het voertuig gehangen te worden.

Voor wie een 40 liter draagbare gft-container heeft, verandert er niets. Dat geldt in de meeste gevallen ook voor mensen die in dichterbevolkte kernen en centra wonen.

Pas op!

Pas op! Iedereen heeft halverwege juli over de afvalinzameling een brief gekregen waarin dit precies verkeerd om stond. Alle woningen waar de inzameling gaat veranderen, kregen een brief dat alles gelijkt bleef. En omgekeerd. Daarom krijgt iedereen komende week een nieuwe brief, met de juiste informatie.

Het is zaak die brief goed te lezen, want de nieuwe inzamelwagens maken het nodig dat de containers op een andere manier aan de straat worden gezet. Hoe precies, staat in de nieuwe brief.

De afval-inzamelaar zal een sticker op de deksel van alle gft-containers plakken met pijlen die naar de straatkant te wijzen.

Voor meer informatie: www.afvalaanbieden.nl of bel de Afvalinfolijn 0485-338 352.