Oproep burgemeester: Blijf zoveel mogelijk thuis! 02-04-2020

Home > Inwoners > Nieuws > Oproep burgemeester: Blijf zoveel mogelijk thuis! 02-04-2020

Oproep burgemeester: Blijf zoveel mogelijk thuis! 02-04-2020

Beste inwoners,
In onze gemeente doen we er alles aan om het aantal coronabesmettingen zo klein mogelijk te houden. We hebben dat niet volledig zelf in de hand maar we kunnen daar gezamenlijk zeker aan bijdragen. Afgelopen dinsdag kondigde premier Rutte aan dat de genomen maatregelen nog tot 28 april van kracht blijven. En dat betekent ook dat de horeca nog gesloten blijft en dat evenementen zijn afgelast. Dus blijf zoveel mogelijk thuis, houd 1,5 meter afstand van elkaar, was vaker je handen. U kunt het rijtje waarschijnlijk, net als ik, dromen.

Natuurlijk mag u even de hond uitlaten. De kinderen willen buiten spelen en u wilt misschien zelf een frisse neus halen. Ondanks dat we een gemeente zijn met veel ruimte, hebben mensen toch de neiging om zich op bepaalde plaatsen te concentreren. Dat willen we te allen tijde voorkomen.

Ik roep u daarom op om ook dit weekend weer zoveel mogelijk thuis te blijven en zeker geen plekken met veel andere mensen op te zoeken. Gaat u op pad, houd dan afstand. We blijven daar de komende tijd ook toezicht op houden.
Het is belangrijk de maatregelen goed te blijven naleven. Omdat Brabanders dat massaal doen, zien we nu de eerste positieve signalen, maar we zijn er nog lang niet. Hou dus vol!” Geniet verstandig van het mooie weer want alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!

Fijn weekend alvast!

Burgemeester Marcel Fränzel